ПРАЦЮЄМО. ВІДПРАВЛЯЄМО КОЖЕН ДЕНЬ КРІМ СБ ТА НД
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Робочі дні: Понеділок - п'ятниця 09:30–17:00

Сб-Нд:  Вихідні

0
Мій кошик

Кухонні ножі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою
Відображення:

Кухонні ножі, без яких не обійтися
Процес приготування їжі повинен приносити задоволення. І для цього потрібні не тільки хороші, свіжі продукти, а і якісний кухонний ніж.

Найбільш затребуваний інструмент на будь-якій кухні, будь то кафе, ресторан або домашня кухня, - це ніж. Чи готується повноцінний обід, чи збираються в дорогу бутерброди, відзначається чи день народження, на якому потрібно поділити торт між усіма гостями, - в будь-якому випадку знадобиться цей ріжучий інструмент.

Купити в Києві та Україні кухонні ножі за найкращою ціною можна в Інтернет магазині Wellgo - ми складаємо каталог, орієнтуючись на запити покупців і на актуальні гастрономічних трендів. Ви можете підібрати одиничні вироби, наприклад зручний кухонний ніж для нарізки, або відразу готовий набір з 6 і більше предметів.

Труднощі вибору ножа для кухні

При виборі ножа для кухні першорядну увагу рекомендується приділити геометрії та формі виробу. Для виконання різних операцій і роботи з різними видами продуктів виробники випускають моделі з лезами різної довжини, товщини, кутом і типом заточування. Саме від цих параметрів залежить, наскільки швидко і акуратно ви зможете нарізати м'ясо, хліб, овочі та інші продукти.

Наприклад, для очищення овочів найзручніше використовувати ніж з коротким і вузьким клинком, тоді як красиву нарізку дозволяє виконати досить довгий гострий ніж.

Тим, хто проводить на кухні багато часу і з задоволенням експериментує з новими продуктами і стравами, не завадить набір різнопланових ножів. Маючи під рукою ніж для м'яса і для овочів, обвалочні, обробні і філейні моделі, а також ножиці, слайсери, ножі з серрейтерной заточкою, спеціалізовані екземпляри для стейків, сиру і томатів, ви зможете приготувати дуже смачні страви і провести блискучу презентацію.

Тим, кому ніколи займатися філігранної обробкою, досить 3-4 основних типів ножів.

  • Рекомендуємо звернути увагу на універсальні моделі і великі кухарські ножі, якими можна різати практично всі продукти. Шинкування овочів на суп і салат, подрібнення м'яса і риби, нарізка ковбаси і фруктів на стіл - з усім цим цілком впораються згадані екземпляри. Якщо нарізку доводиться робити часто, є сенс обзавестися спеціальним ножем для нарізки, особливістю якого є тонке лезо.
  • Для дрібної кухонної роботи, такої як чистка овочів і фруктів, шинкування часнику, ніж з широким і довгим лезом незручний. Ідеальним буде маленький овочевий ножик.
  • Для роботи з м'ясом, птицею і рибою оптимальним варіантом є обробний ніж, конфігурація якого якраз створена для того, щоб легко справлятися з досить твердими матеріалами.

З яких матеріалів виготовляють ножі для кухні

Основні елементи ножа - клинок і рукоятка - можуть з'єднуватися або бути цільними. Другий варіант має безліч плюсів, це надійне і довговічне рішення. У разі, коли рукоятка є окремим елементом, виробник повинен забезпечити міцне кріплення (наприклад, за допомогою заклепок) і герметичне з'єднання всіх деталей (зазори і щілини неприпустимі, оскільки в них можуть потрапляти волога і продукти). З метою поліпшення ергономіки та естетики для ручки використовують накладки і вставки з дерева, гуми і полімерів - вони забезпечують кращий хват рукояті і більш приємні тактильні відчуття, тоді як цільна металева ручка має властивість ковзати.

Для лез кухонних ножів зазвичай використовують нержавіючу і вуглецеву сталь. Перший варіант найбільш поширений, оскільки такий інструмент має достатню міцність. Вирішивши купити виріб з вуглецевої сталі з високою твердістю (зазвичай це професійні моделі), слід пам'ятати, що такий ніж більш крихкий, він підходить виключно для різання, при ударному навантаженні високий ризик поломки. Аналоги з нержавіючої сталі володіють більш в'язкою структурою, вони більш гнучкі, але швидше затупляются.

Догляд за кухонними ножами

Термін експлуатації кухонних інструментів переважно залежить від трьох чинників:

  • Якості виробу.
  • Умов експлуатації (чим інтенсивніше використовується ніж, тим частіше його потрібно правити і підточувати).
  • Дотримання правил догляду.

Незалежно від виду обраного ножа, він потребує дбайливого ставлення, яке, втім, не зажадає особливих зусиль. Щоб ріжучий інструмент служив довго, намагайтеся:

  • Не кидати ніж - навіть через невелику удару клинок може зламатися (особливо це стосується моделей з високою твердістю).
  • Працювати ножем на м'якій поверхні (найкраще, щоб це була дерев'яна або пластикова обробна дошка). Скло, кераміка, металеві та кам'яні поверхні затуплюють лезо.
  • Відразу після завершення кулінарних процесів обполоснути і витерти ніж насухо. Такі дії необхідні з точки зору санітарії, і, крім того, вони захистять клинок від іржавіння. Не використовуйте для миття гарячу воду.
  • Навчитися правильно заточувати ножі і робити це в міру потреби (занадто часта заточка призводить до швидкого виходу з ладу).

Окремо варто згадати про способи зберігання ножів. Бажано не тримати їх в одному місці з іншим начинням, наприклад з ложками і виделками: це небезпечно і збільшує ризик потрапляння вологи. Найкраще, що ви можете зробити, це купити спеціальну підставку.

Хороші і якісні ножі для кухні, забезпечені гарантіями, можна купити в нашому магазині. В каталозі Wellgo представлені вироби від перевірених виробників: це торгові марки, які вже завоювали популярність на міжнародному ринку.

Всі товари ви можете купити за найкращою ціною в Києві, а також вони супроводжуються докладним описом, яке дозволить вам прийняти обдумане рішення про купівлю.

Вгору