ПРАЦЮЄМО. ВІДПРАВЛЯЄМО КОЖЕН ДЕНЬ КРІМ СБ ТА НД
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Робочі дні: Понеділок - п'ятниця 09:30–17:00

Сб-Нд:  Вихідні

0
Мій кошик

Ножі для хліба

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою
Відображення:

Що таке хлібний ніж, і для чого він потрібний?

Перше, що впадає у вічі при погляді на хлібний ніж - його зубчастий клинок. Насправді, сплутати цей кухонний ніж із будь-яким іншим вкрай важко.

І ніж цей недаремно схожий на маленьку пилку. Ним і користуються скоріше, як маленькою кухонною пилкою, а не ножем. 

Чому хлібним ножем швидше пилять, ніж ріжуть?

Вся справа у фізиці. Щоб ніж із звичайним, прямим лезом почав різати, на його клинок слід чинити деякий тиск. Тонка ріжуча кромка концентрує тиск на мінімальній площі та почне розсувати матеріал, клинок почне занурюватися і розсувати товщу продукту, ніж різатиме.

Але є продукти, на які чинити тиск недоцільно. Наприклад, тверда хлібна скоринка не розсуватиметься під лезом, вона швидше почне ламатися і кришитися. 

А свіжий хлібний м'якуш або бісквіт під тим самим тиском теж швидше не розступиться, а зімнеться. 

У будь-якому випадку, продукт буде розрізаний вкрай неохайно і, цілком ймовірно, його зовнішній вигляд постраждає у процесі.

Пилоподібний клинок дозволяє різати, не чинячи тиску. Таким чином можна акуратно розпиляти найсвіжіший і найм’якіший хліб. 

Підходить такий ніж і для розрізання тортів та пирогів. 

Причому, хлібному ножу, який застосовують на кондитерському виробництві, бажано мати клинок подовше (торти часом бувають дуже великими).

Незважаючи на те, що цей тип ножа зазвичай називається хлібним, а не овочевим, гарний він і при розпилюванні товстокорих, твердих овочів на кшталт гарбузів, кабачків та патисонів.

Або ж, навпаки, при нарізанні соковитих, ніжних фруктів на кшталт свіжих помідорів.

Принцип діє той самий - акуратне розпилювання без різкого тиску.

Як бачите, незважаючи на те, що цей тип кухонного ножа досить специфічний, він може принести чимало користі. Добротний хлібний ніж з довгим лезом з якісної нержавіючої сталі має бути на кожній кухні!

Наприклад, клинки ножів від GROSSMAN виготовляються із якісних нержавіючих європейських  сталей типу 3Cr13MoV або 1.4116. Сучасні сорти нержавіючої сталі добре опираються корозії, міцні і довго зберігають гостроту. Якщо ви хочете, щоб ваш хлібний ніж не «обламав зуби» і служив вам довгі роки, слід купити ніж для нарізання хліба з клинком із сучасної якісної сталі. Обійдеться такий ніж не набагато дорожче, зате пропрацює на вашій кухні помітно довше.

Вгору