ПРАЦЮЄМО. ВІДПРАВЛЯЄМО КОЖЕН ДЕНЬ КРІМ СБ ТА НД
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Робочі дні: Понеділок - п'ятниця 09:30–17:00

Сб-Нд:  Вихідні

0
Мій кошик

Шеф ножі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою
Відображення:

Що таке шеф-ніж?

Цей кухонний ніж – справжня робоча конячка. Ви зустрінете його на безлічі кухонь по всьому світі. У нас він традиційно більш відомий, як кухарський ніж чи ніж шеф-кухаря.

Зазвичай, шеф є універсальним кухонним ножем довжиною близько 20 - 22 сантиметрів.

Його відмінними рисами є чітко спрямоване вперед вістря і ріжуча кромка з легким вигином.

Вигин ріжучої кромки дозволяє використовувати фірмову техніку різання, характерну для цього ножа.

Ця техніка полягає в розгойдуванні ножа вперед і назад від вістря до п'яти. Власне цими розгойдуванням і проводиться швидке та точне нарізання продуктів. При цьому, при виконанні нарізання, ніж постійно і невідривно торкається обробної дошки.

Цей метод сильно відрізняється від техніки, яка використовується при роботі з універсальними ножами з прямим лезом або східними ножами на кшталт сантоку. Адже ними швидше просто рубають чи ріжуть.

Як вибрати та купити кухонний шеф-ніж?

Перш ніж купити шеф-ніж, переконайтеся в його якості:

  • По-перше, зверніть увагу, чи вказані на лезі виробник і марка сталі.

  • По-друге, зверніть увагу, наскільки добре підігнані деталі рукояті.

  • По-третє, при покупці віддайте перевагу ножу, в якому клинок плавно переходить в сталевий хвостовик, що йде на всю довжину рукояті. Така конструкція ножа називається "фултанг". Вона – найнадійніша і найміцніша. А ось ніж із всадним хвостовиком може зробити вам неприємний сюрприз. Може виявитися, що невидимий вам хвостовик надто короткий, і клинок, насправді, ледве тримається в рукояті. Мало того, що такий ніж буде недовговічним. Він ще й небезпечний.

Для чого використовується шеф-ніж?

Шеф-ножі універсальні настільки, наскільки це можливо для кухонного ножа. Вони чудово справляються з нарізанням зелені та овочів (на зразок моркви, цибулі чи часнику). Відмінно підходять для відокремлення м'яса від кісток. Не менш зручно обробляти шеф-ножем курку чи рибу, нарізати шинку та багато іншого.

На сучасній європейській кухні зазвичай є цілий набір кухонних ножів. Кожен із цих ножів більш пристосований для виконання якогось певного завдання. Але, незалежно від складу кожного конкретного набору, шеф-ніж буде там майже зі стовідсотковою ймовірністю.

Які ножі, крім шеф-ножа, слід мати на кухні в першу чергу?

Якщо ви хочете зібрати стартову лінійку кухонних ножів, яка дозволить вам впоратися з більшістю завдань з нарізання всього і вся на кухні, вам слід придбати ще два ножі:

  • Ніж для очищення овочів. Крім нарізання та чищення овочів і фруктів. Він стане вам у нагоді там, де знадобиться делікатне і точне нарізання.

  • І універсальний ніж (який взагалі є чемпіоном із багатозадачності).

Ці три ножі, мабуть, найважливіші на кухні. Вони можуть знадобитися практично щодня. Крім іншого, на відміну від багатьох вузько спеціалізованих ножів, ця трійця досить проста у догляді та застосуванні.

Не дарма саме їх називають "кухарською трійкою".

При бажанні, потім ви зможете докупити на свою кухню будь-який інший спеціалізований ніж. Але почати все ж таки варто з шефа, овочевого та універсала.

Вгору