ПРАЦЮЄМО. ВІДПРАВЛЯЄМО КОЖЕН ДЕНЬ КРІМ СБ ТА НД
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Робочі дні: Понеділок - п'ятниця 09:30–17:00

Сб-Нд:  Вихідні

0
Мій кошик

Кухонні сокири

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою
Відображення:

Що таке клівер і для чого він потрібний на кухні?

Клівер – не зовсім звичний для нас термін. Більше на слуху назви типу «обробна сокирка», «кухонний тесак» або «ніж-сікач».

Але оскільки стандарти європейської кухні все більше проникають у наше життя, має сенс звикнути до відносно нового терміну.

Кожен ніж на кухні грає свою роль. Головна причина тесак замість кухарського ножа чи сантоку – це необхідність оброблення великих, щільних шматків м'яса разом із кістками. Крім того, клівера з успіхом застосовують для нарізки (або скоріше – рубки) твердих продуктів, наприклад таких звичних, як твердий гарбуз або все ще кілька екзотичних у наших широтах ананасів.

Хоча кухарський ніж є одним з найуніверсальніших ножів на кухні, він не зможе рубати товсті кістки і великі шматки м'яса так, як це робить тесак.

Крім того, клівер допоможе впоратися з великими твердими овочами, такими як різні сорти кабачків або коренеплоди.

Насправді, досвідчені кухарі знаходять секачу безліч різних, часом кілька несподіваних застосувань. Наприклад, його використовують для нарізки овочів кубиками або для тисняви ​​часнику.

У наш час у продажу можна зустріти кухонні секачі різної форми та походження. 

Дійсно, кухарі різних народів винаходили дуже подібні між собою інструменти, схоже, незалежно один від одного. Це є черговим підтвердженням великої корисності подібної невеликої сокирки на кухні.

Звичайно, залежно від приналежності до різних кухонь, відрізняються і аспекти використання кухонних сікачів. 

Так, східні кухонні тесаки типу цай дао і накірі зазвичай трохи легші та тонкіші за своїх європейських побратимів. Їх частіше використовують для рубання та нарізання овочів. Хоча і по м'ясу та рибі вони працюють цілком впевнено.

Європейські клівери важчі, вимагають від кухаря більшої сили. Вони здатні розрубити саму товсту кістку або найбільший шматок м'яса.

Але, як би там не було, кухонний сікач-клівер був і залишається дуже корисним кухонним інструментом для серйозної роботи.

Звичайно, якісний сікач повинен бути виготовлений з якісної сталі. 

Його клинок, з одного боку, повинен бути досить твердим, щоб з легкістю рубати кістки, а з іншого боку – повинен бути досить в'язким, щоби не лопатись при ударі. 

Враховуючи роботу у вологому середовищі кухні, а також постійний контакт з біологічними рідинами, сталь, з якої виготовлений тесак, повинна добре чинити опір корозії.

Вгору