ПРАЦЮЄМО. ВІДПРАВЛЯЄМО КОЖЕН ДЕНЬ КРІМ СБ ТА НД
Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

Робочі дні: Понеділок - п'ятниця 09:30–17:00

Сб-Нд:  Вихідні

0
Мій кошик

Обвалювальні ножі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожче за назвою
Відображення:

Що таке обвалочний ніж і навіщо він потрібний?

Імовірно, існує більше дюжини різних видів кухонних ножів, деякі з них є універсальними, інші призначені для одного конкретного застосування.

Одним із чітко спеціалізованих ножів є обвалочний.

Обвалювалочні ножі зазвичай мають довгий прямий, відносно вузький клинок. У різних виробників клинки обвалочних ножів бувають то гнучкими, то жорсткими. Причому, жорсткі леза найбільш популярні серед кухарів-любителів, через їхню підвищену точність різання.

Клинком обвалочного ножа зручно нарізати сире м'ясо чи рибу на шматки, відокремлювати м'ясо від кістки. Причому, мається на увазі нарізання продуктів до початку приготування.

При цьому, якісний обвалочний ніж буде корисним не тільки для роботи з оброблення м'ясних туш та цілих рибин. Його з успіхом можна використовувати і для нарізання овочів. Особливо, великих, на зразок великих кавунів, динь чи гарбузів. Довгий міцний прямий клинок, відмінно підійде саме для такої роботи. Так що, якщо любите побалувати себе кавуном чи динею, такий ніж потрібен вам обов'язково.

Зверніть увагу, що клинок обвалочного ножа постійно контактуватиме з водою та різними біологічними рідинами. До того ж, він регулярно працюватиме по твердих кістках. 

З цього випливає думка, що для виготовлення обвалочних ножів годиться тільки якісна нержавіюча сталь, яка добре чинитиме опір корозії при контакті з агресивними середовищами, довго зберігатиме гостроту заточування і стійко переноситиме механічні навантаження. Фактично, всі ці вимоги сильно нагадують ті, що висуваються по відношенню до медичного інструменту.

Тому не дивно, що, наприклад, популярна німецька нержавіюча сталь марки 1.4116 від німецької компанії TussenKrupp AG широко застосовується в Європі якраз для виробництва кухонних ножів та медінструменту. 

Гідною нержавіючою сталлю є, наприклад, і 3Cr13.

І саме з цих сталей виготовлені клинки більшості кухонних ножів від вітчизняного бренду GROSSMAN. 

Коштують такі ножі зовсім не набагато дорожче, проте прослужать набагато довше і в роботі будуть відчутно ефективнішими, чим більшість безіменних ножів з лезами зі сталей невідомих марок.

Вгору